Portada del sitio > Agenda > Destapem les transnacionals, impactes i projectes transformadors

Destapem les transnacionals, impactes i projectes transformadors

Curs interuniversitari, del 30 d’octubre al 27 de novembre a Barcelona

Lunes 22 de octubre de 2018

PNG - 229.4 KB

Del 30 d’octubre al 27 de novembre, tots els dimarts a la tarda impartim aquest curs per parlar dels impactes de les transnacionals però també de projectes transformadors que aposten per un model just i solidari. L’organitzem juntament amb la Fundació Solidaritat UB, Món3, Centre de Cooperació per al Desenvolupament de la UPC i SETEM Catalunya. És obert a tots els públics però l’alumnat de la UB i de la UPC el podrà convalidar per 1 crèdit ECTS.

En l’actual món globalitzat, el patriarcat, la cultura del consumisme i l’acumulació de capital són presents en moltes de les relacions econòmiques i socials que tenen lloc a la nostra societat. El preu dels serveis i productes reduït al màxim per la forta competència d’aquest mercat globalitzat no es correspon, però, amb el seu cost real. Les empreses transnacionals que es lucren d’aquest negoci estan molt sovint darrere de flagrants i continues vulneracions dels drets humans, com la precarietat laboral o la repressió sindical en la indústria global deslocalitzada, que a més incideixen especialment sobre les dones. Aquestes empreses actuen i es lucren amb impunitat gràcies a la falta de voluntat per definir una normativa internacional o estatal en els països on deslocalitzen les seves activitats, o d’establir mecanismes per aplicar-la, i intenten evitar la pressió social utilitzant campanyes de màrqueting social i ambiental. A partir de la col·laboració d’expertes i activistes, en aquest curs destaparem aquests impactes de les transnacionals, específicament en els sectors de la banca, la indústria tèxtil i l’electrònica, i abordarem estratègies d’activisme com a eina de transformació social i de canvi.

Consulta el tríptic amb la programació del curs

30 D’OCTUBRE. SESSIÓ INAUGURAL (SESSIÓ OBERTA): ECONOMIA GLOBALITZADA, IMPUNITAT DE LES TRANSNACIONALS I VULNERACIONS DE DRETS

  • Pak Kin Wan, Labour Education and Service Network (LESN). Hong Kong, Xina.
  • Juan Hernández Zubizarreta, Observatorio de Multinacionales en América Latina, Euskal Herria
  • Aitor Urkiola, GRAIN
  • Mònica Vega, Campanya Banca Armada - SETEM Catalunya

S’obrirà la sessió inaugural amb la participació de l’activista pels drets laborals Pak Kin Wan, contextualitzant, a partir de la seva experiència, la importància d’abordar en aquest curs les vulneracions de drets humans darrere de les transnacionals. A continuació, durant la primera part de la sessió s’introduirà el procés i les conseqüències de la globalització econòmica i de la transnacionalització de les empreses, així com el seu vincle amb els impactes i vulneracions de drets i amb la configuració de l’actual indústria global. Finalment, durant la segona part de la sessió es parlarà dels impactes de les entitats financeres al Sud.

Ver en línea : SETEM Catalunya.

Eventos asociados


¿Quién es usted?
Su mensaje

Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Twitter

Vimeo >>

PNG - 5.3 KB