Portada del sitio > Agenda > XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

Del 25 al 27 de noviembre en Rubí (Barcelona)

Viernes 18 de noviembre de 2016

Què implica i com ens afecta

Un any més escollim per tractar, en el curs, un tema candent: el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions). Un tema sobre el qual, els interessants en que s’aprovi, regulen la informació que ens arriba i ens ofereixen una visió edulcorada dels bene-cis. Multitud d’experts han posat de manifest el perill i retrocés que aquest tractat pot representar en diferents àmbits: laboral, social, ecològic, democràtic… Entenem que ajudar a difondre informació, coneixements i a crear opinió forma part del nostre treball per la pau i la justícia al món.

- Inscripcions >>


PROGRAMA

Divendres 25 novembre de 2016

19.00h CONFERÈNCIA INAUGURAL: QUE ES EL TTIP, QUE IMPLICA I COM ENS AFECTA

  • ÀLEX GUILLAMÓN. Llicenciat en Psicologia de l’Educació, Coordinador de l’associació Entrepobles. Membre de la Junta Directiva d’Àgora Nord/Sud –organitzacions catalanes per la solidaritat i la cooperació internacional, Grupo Sur –xarxa europea d’incidència UE/Amèrica Llatina i Carib- i de la Plataforma Rural – Aliança per un món rural viu-. Portaveu de Catalunya No al TTIP.

Dissabte 26 novembre de 2016

10.00h EL TTIP EN EL MARC DE LA GLOBALITZACIÓ I DEL NOU ORDE MUNDIAl.

  • JUAN HERNÁNDEZ ZUBIZARRETA. Doctor en Dret per la Universitat del País Basc i professor del Departament de Dret de l’Empresa en aquesta universitat. Membre de Hegoa –Institut d’Estudis sobre Desenvolupament i Cooperació Internacional. Autor de diferents llibres i articles sobre qüestions programa d’ativitats relacionades amb les EMPRESES TRANSNACIONALS, Els DDHH. Membre de la xarxa “Enlazando Alternativas” i col·laborador del TRIBUNAL PERMANENT DELS POBLES (TPP).

11.45h PAUSA CAFÉ

12.00h ECOLOGIA / ALIMENTACIÓ EN EL TTIP

  • GUSTAVO DUCH GUILLOT. Llicenciat en Veterinària i Postgrau en Direcció d’Empreses. Fundador de Veterinaris sense Fronteres, que va dirigir des del 1991 -ns el 2009. Membre de la Junta Directiva de la FCONGD i President d’AGORA NordSud. En els últims anys estret col·laborador amb els moviments i campanyes lluita per a la Sobirania Alimentària dels Pobles, coordinador de la revista SOBERANÍA ALIMENTARIA, BIODIVERSIDAD Y CULTURAS. Membre de la Junta Directiva de la Plataforma Rural i col·laborador amb Via Campesina i amb campanyes com “No te comas el mundo” o “Som lo que Sembrem”. Col·laborador del Periódico de Catalunya, Público, La Jornada de Mèxic, Galicia Hoxe i el Correo Vasco.

14.00 h PAUSA DINAR

16.30h SERVEIS PÚBLICS / CONTRACTACIÓ PÚBLICA EN EL TTIP

  • PABLO SANCHEZ CENTELLAS. Llicenciat en Ciències Polítiques a la UAB, a la Sussex University i a la Université Libre de Bruxelles. Director de Relacions Internacionals a l’Ajuntament de Barcelona. Activista social i militant sindical, va ser responsable de campanyes de la Federació Sindical Europea de Serveis Púbics (EPSU) i coordinador de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) pel dret humà a l’aigua (www.right2water.eu).

Diumenge 27 novembre de 2016

10.30h a les 13.30h TAULA RODONA: ALTERNATIVES I MOVIMENTS CONTRA EL TTIP

  • FERNANDO SAZ “Topo”, membre d’Ecologistes en Acció.
  • JOSEP LLUÍS NOTIVOLI membre de la campanya “Catalunya no al TTIP”
  • BLANCA PADRÓS Abogada, Profesora Asociada de Derecho Internacional Privado en la Universidad Pompeu Fabra (UPF) representant del Il·lustre col·legi d’Advocats de Barcelona.
  • MARTA GARCIA MARÍN, 4a Tinent d’Alcaldia, Responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones Ajuntament de Rubí.

Ver en línea : Rubí Solidari.

Eventos asociados


¿Quién es usted?
Su mensaje

Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Twitter

Vimeo >>

PNG - 5.3 KB