Portada del sitio > Agenda > XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

Twitter

Vimeo >>

XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

Del 25 al 27 de noviembre en Rubí (Barcelona)

Viernes 18 de noviembre de 2016

Què implica i com ens afecta

Un any més escollim per tractar, en el curs, un tema candent: el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions). Un tema sobre el qual, els interessants en que s’aprovi, regulen la informació que ens arriba i ens ofereixen una visió edulcorada dels bene-cis. Multitud d’experts han posat de manifest el perill i retrocés que aquest tractat pot representar en diferents àmbits: laboral, social, ecològic, democràtic… Entenem que ajudar a difondre informació, coneixements i a crear opinió forma part del nostre treball per la pau i la justícia al món.

- Inscripcions >>


PROGRAMA

Divendres 25 novembre de 2016

19.00h CONFERÈNCIA INAUGURAL: QUE ES EL TTIP, QUE IMPLICA I COM ENS AFECTA

  • ÀLEX GUILLAMÓN. Llicenciat en Psicologia de l’Educació, Coordinador de l’associació Entrepobles. Membre de la Junta Directiva d’Àgora Nord/Sud –organitzacions catalanes per la solidaritat i la cooperació internacional, Grupo Sur –xarxa europea d’incidència UE/Amèrica Llatina i Carib- i de la Plataforma Rural – Aliança per un món rural viu-. Portaveu de Catalunya No al TTIP.

Dissabte 26 novembre de 2016

10.00h EL TTIP EN EL MARC DE LA GLOBALITZACIÓ I DEL NOU ORDE MUNDIAl.

  • JUAN HERNÁNDEZ ZUBIZARRETA. Doctor en Dret per la Universitat del País Basc i professor del Departament de Dret de l’Empresa en aquesta universitat. Membre de Hegoa –Institut d’Estudis sobre Desenvolupament i Cooperació Internacional. Autor de diferents llibres i articles sobre qüestions programa d’ativitats relacionades amb les EMPRESES TRANSNACIONALS, Els DDHH. Membre de la xarxa “Enlazando Alternativas” i col·laborador del TRIBUNAL PERMANENT DELS POBLES (TPP).

11.45h PAUSA CAFÉ

12.00h ECOLOGIA / ALIMENTACIÓ EN EL TTIP

  • GUSTAVO DUCH GUILLOT. Llicenciat en Veterinària i Postgrau en Direcció d’Empreses. Fundador de Veterinaris sense Fronteres, que va dirigir des del 1991 -ns el 2009. Membre de la Junta Directiva de la FCONGD i President d’AGORA NordSud. En els últims anys estret col·laborador amb els moviments i campanyes lluita per a la Sobirania Alimentària dels Pobles, coordinador de la revista SOBERANÍA ALIMENTARIA, BIODIVERSIDAD Y CULTURAS. Membre de la Junta Directiva de la Plataforma Rural i col·laborador amb Via Campesina i amb campanyes com “No te comas el mundo” o “Som lo que Sembrem”. Col·laborador del Periódico de Catalunya, Público, La Jornada de Mèxic, Galicia Hoxe i el Correo Vasco.

14.00 h PAUSA DINAR

16.30h SERVEIS PÚBLICS / CONTRACTACIÓ PÚBLICA EN EL TTIP

  • PABLO SANCHEZ CENTELLAS. Llicenciat en Ciències Polítiques a la UAB, a la Sussex University i a la Université Libre de Bruxelles. Director de Relacions Internacionals a l’Ajuntament de Barcelona. Activista social i militant sindical, va ser responsable de campanyes de la Federació Sindical Europea de Serveis Púbics (EPSU) i coordinador de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) pel dret humà a l’aigua (www.right2water.eu).

Diumenge 27 novembre de 2016

10.30h a les 13.30h TAULA RODONA: ALTERNATIVES I MOVIMENTS CONTRA EL TTIP

  • FERNANDO SAZ “Topo”, membre d’Ecologistes en Acció.
  • JOSEP LLUÍS NOTIVOLI membre de la campanya “Catalunya no al TTIP”
  • BLANCA PADRÓS Abogada, Profesora Asociada de Derecho Internacional Privado en la Universidad Pompeu Fabra (UPF) representant del Il·lustre col·legi d’Advocats de Barcelona.
  • MARTA GARCIA MARÍN, 4a Tinent d’Alcaldia, Responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones Ajuntament de Rubí.

Ver en línea : Rubí Solidari.

Eventos asociados


¿Quién eres?
Tu mensaje
  • Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Noticias

Las grandes eléctricas cortaron la luz a 653.772 hogares y tuvieron 5.010 millones de beneficio en 2015

El caso de la anciana que falleció tras el incendio provocado por una de las velas que utilizaba para alumbrarse tras quedarse sin suministro ha reabierto el debate sobre la pobreza energética. 83.429 personas estuvieron durante más de (...)

Fuente: infoLibre | 9 de diciembre

Los Verdes acusan a Inditex de eludir al menos 585 millones en impuestos

El gigante del textil habría utilizado filiales en Holanda, Suiza e Irlanda para minimizar su factura fiscal. El grupo de Amancio Ortega asegura que cumple escrupulosamente con la normativa fiscal de los 93 mercados en los que está (...)

Fuente: El Periódico | 9 de diciembre

|

Actualidad

No me puedo imaginar

No me puedo imaginar cómo será tener que meter a tus hijos en la cama temprano, en cuanto oscurece, porque hace frío y no hay calefacción. No me puedo imaginar cómo será preparar unos macarrones y separarlos en dos platos iguales (uno por (...)

María González Reyes | 4 de diciembre

El poder corporativo en el centro de la crisis

Las empresas transnacionales han alcanzado hoy en día un papel protagónico en la sociedad global, participando de manera activa y con una posición de fuerza no solo en los principales espacios de toma de decisiones, sino incluso (...)

Gonzalo Fernández Ortiz de Zárate (Diagonal, 29 de noviembre de 2016) | 29 de noviembre

|