Portada del sitio > Agenda > XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

Twitter

Vimeo >>

XVè Curs Cooperació i Solidaritat Internacional: «Què és el TTIP?»

Del 25 al 27 de noviembre en Rubí (Barcelona)

Viernes 18 de noviembre de 2016

Què implica i com ens afecta

Un any més escollim per tractar, en el curs, un tema candent: el TTIP (Tractat Transatlàntic de Comerç i Inversions). Un tema sobre el qual, els interessants en que s’aprovi, regulen la informació que ens arriba i ens ofereixen una visió edulcorada dels bene-cis. Multitud d’experts han posat de manifest el perill i retrocés que aquest tractat pot representar en diferents àmbits: laboral, social, ecològic, democràtic… Entenem que ajudar a difondre informació, coneixements i a crear opinió forma part del nostre treball per la pau i la justícia al món.

- Inscripcions >>


PROGRAMA

Divendres 25 novembre de 2016

19.00h CONFERÈNCIA INAUGURAL: QUE ES EL TTIP, QUE IMPLICA I COM ENS AFECTA

  • ÀLEX GUILLAMÓN. Llicenciat en Psicologia de l’Educació, Coordinador de l’associació Entrepobles. Membre de la Junta Directiva d’Àgora Nord/Sud –organitzacions catalanes per la solidaritat i la cooperació internacional, Grupo Sur –xarxa europea d’incidència UE/Amèrica Llatina i Carib- i de la Plataforma Rural – Aliança per un món rural viu-. Portaveu de Catalunya No al TTIP.

Dissabte 26 novembre de 2016

10.00h EL TTIP EN EL MARC DE LA GLOBALITZACIÓ I DEL NOU ORDE MUNDIAl.

  • JUAN HERNÁNDEZ ZUBIZARRETA. Doctor en Dret per la Universitat del País Basc i professor del Departament de Dret de l’Empresa en aquesta universitat. Membre de Hegoa –Institut d’Estudis sobre Desenvolupament i Cooperació Internacional. Autor de diferents llibres i articles sobre qüestions programa d’ativitats relacionades amb les EMPRESES TRANSNACIONALS, Els DDHH. Membre de la xarxa “Enlazando Alternativas” i col·laborador del TRIBUNAL PERMANENT DELS POBLES (TPP).

11.45h PAUSA CAFÉ

12.00h ECOLOGIA / ALIMENTACIÓ EN EL TTIP

  • GUSTAVO DUCH GUILLOT. Llicenciat en Veterinària i Postgrau en Direcció d’Empreses. Fundador de Veterinaris sense Fronteres, que va dirigir des del 1991 -ns el 2009. Membre de la Junta Directiva de la FCONGD i President d’AGORA NordSud. En els últims anys estret col·laborador amb els moviments i campanyes lluita per a la Sobirania Alimentària dels Pobles, coordinador de la revista SOBERANÍA ALIMENTARIA, BIODIVERSIDAD Y CULTURAS. Membre de la Junta Directiva de la Plataforma Rural i col·laborador amb Via Campesina i amb campanyes com “No te comas el mundo” o “Som lo que Sembrem”. Col·laborador del Periódico de Catalunya, Público, La Jornada de Mèxic, Galicia Hoxe i el Correo Vasco.

14.00 h PAUSA DINAR

16.30h SERVEIS PÚBLICS / CONTRACTACIÓ PÚBLICA EN EL TTIP

  • PABLO SANCHEZ CENTELLAS. Llicenciat en Ciències Polítiques a la UAB, a la Sussex University i a la Université Libre de Bruxelles. Director de Relacions Internacionals a l’Ajuntament de Barcelona. Activista social i militant sindical, va ser responsable de campanyes de la Federació Sindical Europea de Serveis Púbics (EPSU) i coordinador de la Iniciativa Ciutadana Europea (ICE) pel dret humà a l’aigua (www.right2water.eu).

Diumenge 27 novembre de 2016

10.30h a les 13.30h TAULA RODONA: ALTERNATIVES I MOVIMENTS CONTRA EL TTIP

  • FERNANDO SAZ “Topo”, membre d’Ecologistes en Acció.
  • JOSEP LLUÍS NOTIVOLI membre de la campanya “Catalunya no al TTIP”
  • BLANCA PADRÓS Abogada, Profesora Asociada de Derecho Internacional Privado en la Universidad Pompeu Fabra (UPF) representant del Il·lustre col·legi d’Advocats de Barcelona.
  • MARTA GARCIA MARÍN, 4a Tinent d’Alcaldia, Responsable de l’Àrea de Serveis a les Persones Ajuntament de Rubí.

Ver en línea : Rubí Solidari.

Eventos asociados


¿Quién eres?
Tu mensaje
  • Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Noticias

Movilizaciones en más de 20 ciudades para frenar el CETA

El próximo 21 de enero la campaña No al TTIP ha convocado junto a otras organizaciones sociales y políticas europeas un Día de Acción Global para demandar al Parlamento Europeo que vote “no” al acuerdo comercial y de inversiones entre la UE y (...)

Fuente: Campaña No al TTIP | 17 de enero

Ortega, su hija Sandra y Roig poseen la misma riqueza que el 30% más pobre de España

El fundador de Inditex, Amancio Ortega, su hija Sandra y el presidente de Mercadona, Juan Roig, acumulan la misma riqueza que el 30% más pobre en España, es decir, que 14,2 millones de personas, la población total de Catalunya y la (...)

Fuente: Público | 17 de enero

|

Actualidad

Dos días antes del juicio

Supongo que Diego hoy se levantó entre nervioso e ilusionado. Supongo que entre las dos cosas gana la ilusión. Supongo que desayunó (quizás tostadas con café) y que pensó mientras se duchaba que ojalá todo termine bien, que es lo mismo que (...)

María González Reyes | 15 de enero

Situación de los derechos humanos laborales de las trabajadoras de las maquilas centroamericanas

Presentamos el informe “Situación de los derechos humanos laborales de las trabajadoras de las maquilas centroamericanas”, elaborado por la organización Mujeres Transformando (MT), con el apoyo de Paz con Dignidad y la cofinanciación de la (...)

Mujeres Transformando | 12 de enero

|