Portada del sitio > Agenda > Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Twitter

Vimeo >>

Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Dijous 2 de juny, 16h. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti)

Jueves 2 de junio de 2016

Amb Juan Hernández Zubizarreta, Doctor en Dret de la Universitat del País Basc (UPV-EHU).

Aprofitant la propera estada d’en Juan Hernández a Barcelona, organitzem aquest taller, d’especial interès per a delegats i delegades de la CGT en empreses transnacionals. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti). Via Laietana 18, 9a planta.

Juan Hernández Zubizarreta és doctor en Dret per la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i professor del Departament de Dret de l’Empresa en l’esmentada universitat. És membre d’Hegoa (Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional), de la xarxa Enlazando Alternativas i col·laborador del Tribunal Permanent dels Pobles (TPP).

És autor de diversos llibres i articles sobre diferents qüestions relacionades amb les empreses transnacionals, els drets humans, la responsabilitat social corporativa i la crisi dels sistemes normatius, com ara Las empresas transnacionales frente a los derechos humanos: Historia de una asimetría normativa (Hegoa/OMAL, 2009), El negocio de la responsabilidad (Icària, 2009), i Contra la Lex Mercatoria (Icària, 2015).

La idea és poder fer un debat obert amb una persona que ha estudiat i divulgat en profunditat les actuacions d’empreses espanyoles a l’estranger, tot descrivint les conseqüències que les inversions de les mateixes han tingut en termes de desforestació, extermini de pobles originaris, encariment del preu de l’aigua o privatització d’aquesta, contaminació ambiental, constitució de forces paramilitars, etc. I fer-ho des d’una perspectiva no exclusivament academicista, tot reflexionant sobre què estem fent i podem fer al respecte des del país d’origen, especialment des del sindicalisme dins la pròpia empresa.

L’objectiu, per tant, és difondre el coneixement sobre com són i com funcionen les corporacions globals, més enllà del dia a dia de les relacions laborals que ens afecten directament i de les agressions als nostres drets que combatem quotidianament. I fer una posta en comú sobre el paper que podem desenvolupar els sindicalistes en empreses transnacionals.

Les places del taller són limitades (màxim de 20 persones). Inscripcions via e-mail a: sp-internacional@cgt.org.es (assumpte: Taller Transnacionals). Si desitgeu sol·licitar més informació sobre el taller podeu fer-ho al mateix correu.

Organitza: Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT / Secretariat Permanent de la Federació Local de Barcelona / Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.


Ver en línea : CGT Catalunya, 20 de mayo de 2016.

Eventos asociados


¿Quién eres?
Tu mensaje
  • Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Noticias

Movilizaciones en más de 20 ciudades para frenar el CETA

El próximo 21 de enero la campaña No al TTIP ha convocado junto a otras organizaciones sociales y políticas europeas un Día de Acción Global para demandar al Parlamento Europeo que vote “no” al acuerdo comercial y de inversiones entre la UE y (...)

Fuente: Campaña No al TTIP | 17 de enero

Ortega, su hija Sandra y Roig poseen la misma riqueza que el 30% más pobre de España

El fundador de Inditex, Amancio Ortega, su hija Sandra y el presidente de Mercadona, Juan Roig, acumulan la misma riqueza que el 30% más pobre en España, es decir, que 14,2 millones de personas, la población total de Catalunya y la (...)

Fuente: Público | 17 de enero

|

Actualidad

Dos días antes del juicio

Supongo que Diego hoy se levantó entre nervioso e ilusionado. Supongo que entre las dos cosas gana la ilusión. Supongo que desayunó (quizás tostadas con café) y que pensó mientras se duchaba que ojalá todo termine bien, que es lo mismo que (...)

María González Reyes | 15 de enero

Situación de los derechos humanos laborales de las trabajadoras de las maquilas centroamericanas

Presentamos el informe “Situación de los derechos humanos laborales de las trabajadoras de las maquilas centroamericanas”, elaborado por la organización Mujeres Transformando (MT), con el apoyo de Paz con Dignidad y la cofinanciación de la (...)

Mujeres Transformando | 12 de enero

|