Portada del sitio > Agenda > Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Twitter

Vimeo >>

Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Dijous 2 de juny, 16h. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti)

Jueves 2 de junio de 2016

Amb Juan Hernández Zubizarreta, Doctor en Dret de la Universitat del País Basc (UPV-EHU).

Aprofitant la propera estada d’en Juan Hernández a Barcelona, organitzem aquest taller, d’especial interès per a delegats i delegades de la CGT en empreses transnacionals. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti). Via Laietana 18, 9a planta.

Juan Hernández Zubizarreta és doctor en Dret per la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i professor del Departament de Dret de l’Empresa en l’esmentada universitat. És membre d’Hegoa (Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional), de la xarxa Enlazando Alternativas i col·laborador del Tribunal Permanent dels Pobles (TPP).

És autor de diversos llibres i articles sobre diferents qüestions relacionades amb les empreses transnacionals, els drets humans, la responsabilitat social corporativa i la crisi dels sistemes normatius, com ara Las empresas transnacionales frente a los derechos humanos: Historia de una asimetría normativa (Hegoa/OMAL, 2009), El negocio de la responsabilidad (Icària, 2009), i Contra la Lex Mercatoria (Icària, 2015).

La idea és poder fer un debat obert amb una persona que ha estudiat i divulgat en profunditat les actuacions d’empreses espanyoles a l’estranger, tot descrivint les conseqüències que les inversions de les mateixes han tingut en termes de desforestació, extermini de pobles originaris, encariment del preu de l’aigua o privatització d’aquesta, contaminació ambiental, constitució de forces paramilitars, etc. I fer-ho des d’una perspectiva no exclusivament academicista, tot reflexionant sobre què estem fent i podem fer al respecte des del país d’origen, especialment des del sindicalisme dins la pròpia empresa.

L’objectiu, per tant, és difondre el coneixement sobre com són i com funcionen les corporacions globals, més enllà del dia a dia de les relacions laborals que ens afecten directament i de les agressions als nostres drets que combatem quotidianament. I fer una posta en comú sobre el paper que podem desenvolupar els sindicalistes en empreses transnacionals.

Les places del taller són limitades (màxim de 20 persones). Inscripcions via e-mail a: sp-internacional@cgt.org.es (assumpte: Taller Transnacionals). Si desitgeu sol·licitar més informació sobre el taller podeu fer-ho al mateix correu.

Organitza: Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT / Secretariat Permanent de la Federació Local de Barcelona / Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.


Ver en línea : CGT Catalunya, 20 de mayo de 2016.

Eventos asociados


¿Quién eres?
Tu mensaje
  • Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Noticias

Bruselas ve multiplicarse los obstáculos en su camino a la aprobación del TTIP

Con el TTIP casi en soporte vital, Bruselas esperaba dar un nuevo impulso este martes a su homólogo canadiense, el CETA, pero la resistencia a todas las presiones de la región belga de Valonia, contraria a su firma, ha frustrado sus (...)

Fuente: Público | 19 de octubre

Asesinan al líder campesino José Ángel Flores en Honduras

El presidente del Movimiento Unificado Campesino del Aguán (MUCA), José Ángel Flores, fue asesinado ayer, martes 18 de octubre, en la comunidad La Confianza, en Tocoa, Honduras. Según informan desde la organización Soldepaz Pachakuti, el (...)

Fuente: Diagonal | 19 de octubre

|

Actualidad

Cómo los medios españoles ocultaron la responsabilidad de las empresas occidentales en la muerte de las víctimas del Rana Plaza en Bangladesh

La industria textil, también llamada maquila en Latinoamérica o sweatshop en Asia, es un fenómeno que se da a lo largo y ancho del planeta en países empobrecidos y con una mano de obra altamente feminizada. Son los grandes centros de (...)

Itziar Pequeño | 19 de octubre

Una pizarra (podrían ser tres)

Podría ser la pizarra que está sobre la pared izquierda (según entras por la puerta del aula) de una escuela rural. O la de la sala de un centro social que usa, entre otras, una organización de mujeres que trabajan en hoteles. O la (...)

María González Reyes y Pedro Ramiro (Ecologista, nº 90, otoño de 2016) | 16 de octubre

|

agenda

Del 24 de octubre 00:00 al 28 de octubre

Semana de movilización de los pueblos en Ginebra

|