Portada del sitio > Agenda > Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Twitter

Vimeo >>

Taller sobre empreses transnacionals i corporacions globals

Dijous 2 de juny, 16h. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti)

Jueves 2 de junio de 2016

Amb Juan Hernández Zubizarreta, Doctor en Dret de la Universitat del País Basc (UPV-EHU).

Aprofitant la propera estada d’en Juan Hernández a Barcelona, organitzem aquest taller, d’especial interès per a delegats i delegades de la CGT en empreses transnacionals. Al local de CGT Barcelona (Sala Durruti). Via Laietana 18, 9a planta.

Juan Hernández Zubizarreta és doctor en Dret per la Universitat del País Basc (UPV-EHU) i professor del Departament de Dret de l’Empresa en l’esmentada universitat. És membre d’Hegoa (Instituto de Estudios sobre Desarrollo y Cooperación Internacional), de la xarxa Enlazando Alternativas i col·laborador del Tribunal Permanent dels Pobles (TPP).

És autor de diversos llibres i articles sobre diferents qüestions relacionades amb les empreses transnacionals, els drets humans, la responsabilitat social corporativa i la crisi dels sistemes normatius, com ara Las empresas transnacionales frente a los derechos humanos: Historia de una asimetría normativa (Hegoa/OMAL, 2009), El negocio de la responsabilidad (Icària, 2009), i Contra la Lex Mercatoria (Icària, 2015).

La idea és poder fer un debat obert amb una persona que ha estudiat i divulgat en profunditat les actuacions d’empreses espanyoles a l’estranger, tot descrivint les conseqüències que les inversions de les mateixes han tingut en termes de desforestació, extermini de pobles originaris, encariment del preu de l’aigua o privatització d’aquesta, contaminació ambiental, constitució de forces paramilitars, etc. I fer-ho des d’una perspectiva no exclusivament academicista, tot reflexionant sobre què estem fent i podem fer al respecte des del país d’origen, especialment des del sindicalisme dins la pròpia empresa.

L’objectiu, per tant, és difondre el coneixement sobre com són i com funcionen les corporacions globals, més enllà del dia a dia de les relacions laborals que ens afecten directament i de les agressions als nostres drets que combatem quotidianament. I fer una posta en comú sobre el paper que podem desenvolupar els sindicalistes en empreses transnacionals.

Les places del taller són limitades (màxim de 20 persones). Inscripcions via e-mail a: sp-internacional@cgt.org.es (assumpte: Taller Transnacionals). Si desitgeu sol·licitar més informació sobre el taller podeu fer-ho al mateix correu.

Organitza: Secretaria de Relacions Internacionals de la CGT / Secretariat Permanent de la Federació Local de Barcelona / Secretariat Permanent de la CGT de Catalunya.


Ver en línea : CGT Catalunya, 20 de mayo de 2016.

Eventos asociados


¿Quién eres?
Tu mensaje
  • Para crear párrafos, deje simplemente líneas vacías.


Noticias

Se presentó en Bilbao, ante numeroso público, el libro “Alternativas al poder corporativo”

Este jueves 1 de diciembre de 2016, en Bilbao tiene lugar la presentación del libro “Alternativas al poder corporativo. 20 propuestas políticas para una agenda en transición en disputa con las empresas transnacionales” de Gonzalo Fernández (...)

Fuente: Cubainformación | 2 de diciembre

Podemos y OMAL piden un Tribunal Internacional que persiga violaciones de derechos de las multinacionales, como las eléctricas

Podemos ha defendido este martes, junto al Observatorio de Multinacionales en América Latina, la creación de una legislación y un tribunal internacional que persiga las violaciones de Derechos Humanos que, según denuncian, perpetran las (...)

Fuente: Europa Press | 30 de noviembre

|

Actualidad

No me puedo imaginar

No me puedo imaginar cómo será tener que meter a tus hijos en la cama temprano, en cuanto oscurece, porque hace frío y no hay calefacción. No me puedo imaginar cómo será preparar unos macarrones y separarlos en dos platos iguales (uno por (...)

María González Reyes | 4 de diciembre

El poder corporativo en el centro de la crisis

Las empresas transnacionales han alcanzado hoy en día un papel protagónico en la sociedad global, participando de manera activa y con una posición de fuerza no solo en los principales espacios de toma de decisiones, sino incluso (...)

Gonzalo Fernández Ortiz de Zárate (Diagonal, 29 de noviembre de 2016) | 29 de noviembre

|